Seffa.
Makaron na słodko, my jedliśmy z orzechami, cukrem pudrem i cynamonem. Prosty, sycący i smaczny deser.
Marokańska herbata.
Berberyjska whisky, którą moglibyśmy pić litrami! Ze względu na ilość cukru zdrowiej jest traktować ją jako deser niżeli napój ;P
Przydatne zwroty.
O ile nie wybierasz się do typowo turystycznego lokalu, możesz być niemal pewny, że nie dogadasz się po angielsku. Poniżej przydatne zwroty w języku francuskim:
*sans lait- bez mleka
*sans beurre- bez masła
*sans oeufs- bez jajek
*Je ne mange pas de viande. (Nie jem mięsa).
Marokańska kuchnia pokazuje, że weganizm wcale nie musi być trudny a do przygotowania roślinnego dania wcale nie potrzeba skomplikowanych składników. Dajcie znać w komentarzach jakie są Wasze ulubione marokańskie potrawy!
2 komentarze
Anna Malika
Tajin z kurczaka z cebula i oliwkami, sardynki po marokansku, berber Pizza, sardin kofta. Na sniadanie uwielbiam chleb pieczony w glinianym piecu maczany w oleju arganowym.
Melina
Super zdjęcia, przyjemnie się je ogląda !